Stichting Taalhulp

Stichting Taalhulp is een landelijke stichting die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van dyslexie bij kinderen en volwassenen.
Daarnaast richt Stichting Taalhulp zich op voorlichting en advisering aan verwijzers en op deskundigheidsbevordering.

Op 12 juni 1987 werd de stichting opgericht door Conny Boendermaker, Thalita Boumans en Dick van Heck. Inmiddels heeft de stichting vele vestigingen, verspreid over Nederland.

Stichting Taalhulp is aangesloten bij het NRD (Nationaal Referentiecentrum Dyslexie). Dit biedt cliënten en verzekeraars de garantie dat Stichting Taalhulp aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

Bij de Stichting zijn behandelaars uit verschillende vakgebieden aangesloten, zoals (taal)psychologie, psycholinguïstiek, orthopedagogiek en logopedie.

Voorafgaand aan de behandeling wordt altijd een onderzoek gedaan. Dit kan een uitgebreid of aanvullend onderzoek zijn. Het onderzoek is onder andere nodig om een behandelplan op te stellen en om het beginniveau te bepalen.
Gewoonlijk wordt per week eenmaal een uur behandeld. Daarnaast moet de leerling een vrij intensief thuisprogramma volgen (gemiddeld zo´n 20 tot 40 minuten per dag).